Activiteiten

MSV Nijmegen organiseert verschillende evenementen, cursussen en activiteiten voor moslimstudenten in Nijmegen! Educatieve, gezellige, sportieve en culturele activiteiten voor de veelzijdige moslimstudent.

Sociaal

De sociale evenementen en activiteiten staan in het teken van ontspanning, ontmoeting en gezelligheid. We trappen het jaar af met de Meet MSV activiteit. Hier leer je het bestuur en de vereniging op een laagdrempelige manier kennen. Het hele jaar door kun je deelnemen aan diverse gezellige activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan get-togethersgame nights, iftars in de Ramadan, een museum bezoek en een bootcamp.  Traditioneel organiseren we ook een moskee bezoek en sluiten we elk jaar af met de jaarlijkse barbecue in de prachtige tuin van de Studentenkerk. 

Foto: Moussa Boujemaa

Educatief

De educatieve evenementen en activiteiten dragen bij aan de ontwikkeling van de islamitische en academische vorming. Het hele jaar door worden diverse cursussen, lessenreeksen en lezingen georganiseerd. In onze Arabisch cursussen leer je voor een studentenprijsje de taal van de Quraan. In de Tajweed cursus houd jij je bezig met het correct leren uitspreken en perfectioneren van de recitatie van de Quraan. Daarnaast organiseren we regelmatig lessenreeksen en lezingen over verscheidene islamitische en niet-islamitische onderwerpen.

Maatschappelijk

Met onze maatschappelijke evenementen en activiteiten bevorderen we maatschappelijke betrokkenheid vanuit de islam. Zo organiseren we jaarlijks onze Islam Awareness Week (IAW) die in het teken staat van bruggen bouwen tussen moslims en niet-moslims. Daarnaast organiseren we jaarlijks in samenwerking met christelijke (koepel)studentenverenigingen en politieke studieverenigingen ons Hutspot en Couscous debat. Een avond waarin je intellect geprikkeld wordt door diverse (religieuze) thema’s en standpunten. Ook dragen we ieder jaar met liefdadigheidsactiviteiten ons steentje bij aan humanitaire rampen en zwakkeren in de samenleving. ook doet MSV Nijmegen aan belangenbehartiging voor Nijmeegse moslimstudenten.