Met pijn in ons hart zijn wij dit jaar getuigen van de verwoestende aardbevingen die Turkije en Syrië dit jaar hebben getroffen. Miljoenen mensen zijn door de aardbeving getroffen, ontelbaar veel huizen zijn onleefbaar geworden, meer dan 45.000 levens zijn verloren gegaan. Onze gedachten zijn bij alle getroffenen.

Om de slachtoffers van deze aangrijpende gebeurtenis te helpen, zal ons liefdadigheidsevenement dit jaar gewijd zijn aan het inzamelen van geld voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving. Het geld dat wij ophalen wordt gedoneerd aan twee organisaties die actief zijn in de aardbevingszone, IHH Nederland en Islamic Relief.

Donatie

Er zijn verschillende manieren om te doneren aan dit project.

    • Wij raden aan om het gewenste bedrag over te maken op ons rekeningnummer om de transactiekosten zo laag mogelijk te houden:

NL51ABNA 0564 7581 83 t.n.v. MSV Nijmegen

Vermeldt in de beschrijving: ‘donatie liefdadigheid’.

    • Je kunt ook doneren via Tikkie, klik op de onderstaande betalingslink of scan de QR-code.

https://tikkie.me/pay/MSVNijmegen/3htfwvbaMj7nJgUTFHfGVn

Over de aardbeving
We hopen met het liefdadigheidsevenement naast het inzamelen van geld ook het bewustzijn te vergoten van de gevolgen van deze ramp. Hoewel aardbevingen vaker voorkomen in deze regio is het schaal van verwoesting die nu heeft plaatsgevonden ongekend. In de nacht van maandag 6 februari vond er een aardbeving plaats met een magnitude 7.8 in het Zuidoosten van Turkije, niet lang hierna vond er een tweede aardbeving plaats met een magnitude van 7.7.
Het getroffen gebied is enorm, in Turkije alleen al waren er verwoestingen in 10 steden, waaronder Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya en Hatay. De aardbeving richtte ook veel schade aan in het Noorden van Syrië, onder andere in de stad Aleppo. 

 Islamic Relief

Er zijn niet veel hulpdiensten aanwezig in Syrië, gelukkig is Islamic Relief wel in ook dit gebied aanwezig om noodhulp aan te bieden. Veldwerkers die ter plaatse aanwezig zijn voorzien hulpbehoevenden van tijdelijk onderdak en de basisbehoeften, zoals voedsel en water.
Lees meer over het werk van Islamic Relief

IHH Nederland
De organisatie is gestart met het project om een duurzaam containerdorp te realiseren om slachtoffers van de aardbeving te huisvesten. IHH is al vanaf de eerste dagen aanwezig in het gebied om noodhulp te bieden aan slachtoffers van de aardbeving.

Lees meer over het werk van IHH Nederland

Containterwoningen via ihhnl.org