Evenementen en activiteiten

Sociaal

De sociale evenementen en activiteiten staan in het teken van ontspanning, ontmoeting en gezelligheid. We trappen het jaar af met de Meet MSV activiteit. Hier leer je het bestuur en de vereniging op een laagdrempelige manier kennen. Het hele jaar door kun je deelnemen aan diverse gezellige (thema) activiteiten. Variërend van ladies nights, game nights en movie nights tot Iftars en Eid vieringen. Tussen je colleges door kun je geheel vrijblijvend én gratis naar onze dagelijkse lunch hours en open kamer sessies komen om even te ontspannen. Daarnaast komen onze vrouwelijke leden wekelijks bijeen voor de boekenclub om onder het genot van lekkere hapjes en thee laagdrempelige (islamitische) literatuur te bespreken. Onze mannelijke leden komen regelmatig bijeen voor een potje FIFA. Tot slot sluiten we elk jaar traditioneel af met de jaarlijkse BBQ in de prachtige tuin van de Studentenkerk.

Educatief

De educatieve evenementen en activiteiten dragen bij aan de ontwikkeling van jouw islamitische en academische vorming. Het hele jaar door worden diverse cursussen, lessenreeksen en lezingen georganiseerd. In onze Arabisch cursussen (niveau 1, 2 en 3) leer je voor een studentenprijsje de taal van de Quraan. Je leert lezen en schrijven, bouwt een woordenschat op en beheerst grammaticaregels. In onze Tajweed cursus houd jij je bezig met het correct leren uitspreken en perfectioneren van de recitatie van de Quraan. Daarnaast organiseren we regelmatig lessenreeksen en lezingen over verscheidene islamitische onderwerpen, zoals 'Wat is islam?', de Schone Namen van Allah, Sahaba (Metgezellen) en islam & wetenschap. Ook nodigen we regelmatig professoren en academici uit om te spreken over hun onderzoeksresultaten op het snijvlak van moslims, islam, sociologie, filosofie, recht en culturele antropologie.

Maatschappelijk

Met onze maatschappelijke evenementen en activiteiten bevorderen we maatschappelijke betrokkenheid vanuit de islam. Deze maatschappelijke betrokkenheid komt vaak tot uiting in (interreligieuze) dialogen en debatten. Zo organiseren we jaarlijks onze Islam Awareness Week (IAW) die in het teken staat van dialogen aangaan, bruggen bouwen, begrip bevorderen en kennis vermeerderen. Deze week vol ontmoetingen, mooie gesprekken en academische en islamitische lezingen wordt traditiegetrouw afgesloten met een diner. Daarnaast organiseren we jaarlijks in samenwerking met christelijke (koepel)studentenverenigingen en politieke studieverenigingen ons Hutspot en Couscous debat. Een avond waarin je intellect geprikkeld wordt door diverse (religieuze) thema's en standpunten. Tot slot dragen we met liefdadigheidsactiviteiten ons steentje bij aan humanitaire rampen en zwakkeren in de samenleving.

Scroll to top