UPDATES

Islam Awareness Week

ISLAM AWARENESS WEEK

Waarom bekeren westerse vrouwen zich tot de islam? Welke islamitische dilemma’s ervaren moslims? En hoe kijken we vanuit een antropologisch én islamitisch perspectief naar Salafisme en radicalisering? Dit jaar staat de Islam Awareness Week in het teken van deze hedendaagse ontwikkelingen! Met verscheidene academische en islamitische experts geven we antwoorden op deze vragen. 

Met Prof. dr. Karin van Nieuwkerk trappen we op 8 april af door inzicht te krijgen in de aantrekkingskracht van de islam onder westerse vrouwen. Professor Karin van Nieuwkerk is expert op dit gebied. Ze deed hier eerder onderzoek naar en zal haar bevindingen met ons delen. 
 
Hierna zullen we op 11 april met Aboe Soumayyah tijdens een interactieve lezing stil staan bij verscheidene dilemma’s onder moslims. Denk aan bidden op werk, omgang met het andere geslacht, een islamitische identiteit in een westerse samenleving en nog veel meer! Aboe Soumayyah is een zeer gespecialiseerde imam van eigen bodem. Momenteel is hij imam van moskee Quba in Den Haag en komt hij dagelijks in aanraking met verschillende moslimjongeren. De veelal onderbelichte dilemma’s worden tijdens deze lezing behandeld.
 
Last but not least, zal op 17 april hét grote Salafismedebat plaatsvinden! Wanneer we spreken over salafisme-experts, dan kunnen we wel stellen dat we Aboe Ismail en Martijn de Koning in een adem kunnen noemen. Daarom gaan imam en onderzoeker Aboe Ismail en dr. Martijn de Koning in gesprek over Salafisme en radicalisering in Nederland. We zullen een uniek en verhelderend inkijkje krijgen in deze hedendaagse ontwikkeling. Aboe Ismail is een gerenommeerde en begenadigde imam en onderzoeker. Eerder schreef hij het boek ‘Radicalisering in beeld’. Martijn de Koning is eveneens een van dé grote Salafisme-experts binnen de academische wereld. 
 
Na de lezingen, debatten en dialogen is het tijd voor ontspanning! Lekker eten, gezellige mensen en een goede sfeer zijn de ingrediënten van deze IAW Dinner op 18 april!  
 
Meld je snel aan voor IAW door hier te klikken of via de volgende link tinyurl.com/IAWMSV 
Voor vragen kun je ons mailen via info@msvnijmegen.nl