UPDATES

Liefdadigheid en de Rohingya

Het is eindelijk zo ver! MSV Nijmegen organiseert een groot evenement. Een conferentie met als thema: ‘Help de Rohingya’.

Al jarenlang worden de Rohingya geteisterd in Myanmar en leven zij onder mensonterende omstandigheden. Wanneer er wordt gedacht dat vluchten uit Myanmar een uitweg is, blijkt het tegendeel waar te zijn. Aangrenzende landen staan niet te wachten op de Rohingya en daarom zijn ze afhankelijk van hulp van buitenaf.

Alhamdoelilah heeft Stichting as-Salaamah wal’Adaalah een prominente rol in het bieden van hulp aan deze behoeftige moslims, middels o.a. het bouwen van onderdak, waterputten en het verzorgen van voedsel. Maar lang niet alle Rohingya kunnen hiervan profiteren.

Daarnaast; niet alleen de Rohingya in Myanmar hebben het zwaar te verduren. Als we dichterbij huis kijken, komen we erachter dat er ook genoeg mensen in Nederland onder de armoedegrens leven of op andere wijze behoeftig zijn aan de hulp van anderen. Dat kan emotioneel, fysiek en financieel zijn.

Nourdeen Wildeman, ervaringsdeskundige betreffende de Rohingya vluchtelingen en ustaadh Mohamed Akkouh, docent Islamitisch Recht bij Dar al-Fahm, zullen in Shaa’ Allah samen met ons kijken naar de situatie van de Rohingya, wat wij voor hen kunnen betekenen en wat de islam ons verteld over het belang van het helpen van andere en het in dienst staan van de mensheid. Ook zal het mogelijk zijn om tijdens het evenement te doneren aan as-Salaamah wal’Adaalah in Shaa’ Allah.

Meld je daarom aan via http://www.tinyurl.com/msv-rohingya of stuur een WhatsApp bericht naar 0684641506. LET OP: Aanmelden is verplicht! 

Iedereen is van harte welkom! Voor meer info: stuur een appje naar 0684641506.

Kun je écht niet aanwezig zijn, maar wil je toch graag je donatie doen? Je kunt het overmaken naar:

NL51ABNA0564758183
t.n.v. MSV Nijmegen
o.v.v. Help de Rohingya.